De Nissan Ariya – de eerste volledig elektrische coupé-crossover van het merk

De Nissan Ariya biedt een krachtige acceleratie, een soepele en stille rijervaring en een interieur met een luxueuze haast lounge-achtige sfeer die de inzittenden uitnodigt. De stressvrije autonome rijfuncties, persoonlijke assistentie met stembediening en naadloze connectiviteit vergroten het zelfvertrouwen onderweg en creëren een gastvrije omgeving voor bestuurder en passagiers. Met een geschatte actieradius tot 500 kilometer (WLTP, onder voorbehoud) is de Nissan Ariya de perfecte partner voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als roadtrips.

 

De Nissan Ariya is vergaand gebaseerd op de gelijknamige concept-car die op de 2019 Tokyo Motor Show werd getoond. Met de IMx op de 2017 Tokyo Motor Show werd al naar de nieuwe Nissan gehint. Het is het eerste productiemodel dat de nieuwe, elektrische merkidentiteit van Nissan laat zien. De Nissan Ariya wijst de weg naar een nieuw tijdperk waarin elektrificatie, geoptimaliseerd platformgebruik en naadloze AI-voertuigtechnologie de standaard zijn.

 

“De Nissan Ariya is een werkelijk prachtige en bijzondere auto”, zegt Ashwani Gupta, Chief Operating Officer bij Nissan. “De auto stelt je in staat om verder te reizen op een gemakkelijke en comfortabele manier. De Ariya is ontworpen om indruk te maken en om uit te drukken waar Nissan naar streeft: het verbeteren van de levens van klanten.”

 

De Nissan Ariya wordt gebouwd op een volledig nieuw EV-platform, dat is ontwikkeld door de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. De Ariya is de ultieme uitdrukking van Nissan Intelligent Mobility, de merkstrategie die de aantrekkingskracht van de auto’s versterkt en helpt om de ultieme ambitie waar te maken: een toekomst zonder emissie of dodelijke ongevallen in het autoverkeer.

 

De Nissan Ariya omvat de drie hoofdpijlers van Nissan Intelligent Mobility (Intelligent Power, Intelligent Drive en Intelligent Integration) en combineert geavanceerde elektrische aandrijftechnologie met een nieuw niveau van een naadloze connectiviteit tussen mens en machine. Daarmee biedt de Nissan Ariya een volledig nieuwe rijbeleving.

Sluit venster

U heeft gekozen voor
Please wait...