Nissan X-Trail – vanaf zomer 2022 in Europa

Nissan breidt zijn gamma opvallende crossovers volgende zomer (2022) uit met de volledig nieuwe X-Trail crossover, die vandaag zijn wereldpremière beleefde op het autosalon van Sjanghai 2021.

Net als zijn kleinere broer, de Qashqai, zal hij op het CMF-C-platform van de Alliantie staan, dat werd ontwikkeld om plaats te bieden aan Nissans hoogtechnologische e‑POWER-aandrijving. De uiterst geavanceerde architectuur is niet alleen een uitstalraam voor de sterk geperfectioneerde rijhulpsystemen, maar komt ook het raffinement en de dynamische prestaties ten goede.

Met dit volledig nieuwe model is de populaire gezins-crossover al aan zijn vierde generatie toe. Hij bouwt voort op het recept van zijn voorgangers, met een flexibel en veelzijdig interieur voor avontuurlijk ingestelde kopers en de nieuwste interieurtechnologieën van Nissan. Net als de huidige X-Trail wordt het nieuwe model verkrijgbaar met een neerklapbare derde zetelrij, die gezinnen en vriendengroepen onderweg nog meer gebruiksgemak biedt. Toch blijft hij tegelijk voldoende compact om gemakkelijk te parkeren.

e-POWER

De volledig nieuwe X-Trail kan worden aangedreven door Nissans e-POWER-motor, een unieke innovatie van het merk en een cruciaal onderdeel van de 'Intelligent Mobility'-strategie van Nissan.

Uniek aan het e-POWER-systeem is dat de benzinemotor enkel wordt gebruikt om elektriciteit te genereren, terwijl de wielen louter door de elektromotor worden aangedreven. Dat impliceert dat de motor steeds in zijn optimale toerentalbereik kan draaien, waardoor zijn verbruiks- en CO2-cijfers een stuk lager liggen dan bij een klassieke verbrandingsmotor. Dit innovatieve aandrijfgeheel richt zich tot klanten die nog niet klaar zijn voor een zuiver elektrische wagen, maar wel willen genieten van de voordelen van een geëlektrificeerde aandrijving.

In zijn vierwielaangedreven versie zal de volledig nieuwe X-Trail zich eens te meer opwerpen als de natuurlijke keuze voor avontuurlijke gezinnen. Nissan voorziet hem daartoe van een geavanceerde, sterk configureerbare vierwielaandrijving met een modus voor sneeuw, grind of modder, die zowel op de weg als op het terrein vertrouwen geeft in moeilijke omstandigheden.

Volledig crossovergamma

Met de lancering van de nieuwe X-Trail in de zomer van 2022 voltooit Nissan de ingrijpende vernieuwing en heruitvinding van zijn opvallende gamma.

Na de introductie van de opvallende, gedurfde tweede JUKE-generatie in november 2019, de wereldwijde onthulling van de schitterende zuiver elektrische crossover Ariya in juli 2020 en de derde generatie van de iconische, baanbrekende Qashqai in februari 2021, getuigt de nieuwe X-Trail van Nissans ongebreidelde en innovatieve streven naar een geëlektrificeerde toekomst in het kader van Nissan NEXT, het businesstransformatieplan van het merk.

"De vernieuwing van het Nissan-gamma gaat in sneltempo voort. De nieuwe X-Trail blijft trouw aan zijn bekende crossover-formule, die heel succesvol bleek sinds de introductie van de eerste generatie in 2001. Hij zal zich nog efficiënter, verfijnder, veelzijdiger en gebruiksvriendelijker tonen. En hij zal zijn geëlektrificeerde crossoverbroers in het gamma aanvullen om klanten een uitmuntende crossover te bieden, met een geëlektrificeerde aandrijving op maat van hun dagelijkse behoeften", besluit Guillaume Cartier, Nissan-voorzitter voor de AMIEO-regio (Afrika, Midden-Oosten, India, Europa en Oceanië).

Sluit venster

U heeft gekozen voor
Please wait...