NIEUWE NISSAN MODELLEN NU 100% FISCAAL AFTREKBAAR EN BOORDEVOL ELEKTRISCHE SPITSTECHNOLOGIE

Nissan werkt hard aan een duurzame toekomst. Het aanbod geëlektrificeerde modellen groeit deze zomer in Europa met zes en tegen 2030 volgen maar liefst 23 nieuwe elektrisch aangedreven modellen. Vanaf 2023 worden er geen nieuwe personenauto’s meer geïntroduceerd met alleen een verbrandingsmotor. Zo kiest Nissan volop voor 100% elektrisch aangedreven wagens die voor de zelfstandige ondernemer 100 % fiscaal aftrekbaar zijn en genieten van een laag voordeel alle aard.

Deze strategie maakt deel uit van Ambition 2030, de langetermijnvisie die Nissan zich stelde op vlak van mobiliteit en een duurzame samenleving. De introductie van het meest uitgebreide geëlektrificeerde aanbod tot nu toe, is een bepalend moment voor Nissan. Dankzij de Leaf die het in 2010 al introduceerde, was Nissan dé pionier op vlak van elektrificatie en daar plukt het merk nu de vruchten van. Na jarenlange kennis en ervaring op gebied van elektrische aandrijving heeft Nissan een reeks geëlektrificeerde aandrijftechnologieën ontwikkeld, die aansluiten op de verschillende behoeften van alle klanten. Bovendien leveren ze niet in op gebied van rijplezier en gebruiksgemak.

 

Nissan kijkt echter verder dan auto’s en werkt aan een uitgebreid EV Energy Ecosysteem. Daarbij horen ook initiatieven die energieopslag met batterijen optimaliseren en uitbreiden. In die strategie past het fabricage-ecosysteem EV36Zero in Sunderland, Verenigd Koninkrijk. Daar komen de productie van auto en batterij samen. Dit proces wordt van energie voorzien uit hernieuwbare bronnen en vormt de blauwdruk voor toekomstige CO2-neutrale fabricage en assemblage.

 

De weg naar 100% elektrificatie zonder compromissen

Met de introductie van hybridetechnologie voor de Nissan Juke, e-POWER voor de Qashqai en X-Trail en de volledig elektrische Ariya deze zomer, breidt Nissan op korte termijn het aanbod van geëlektrificeerde crossovers fors uit. Deze verruiming maakt de overstap naar emissievrije mobiliteit nog makkelijker en aantrekkelijker voor een bredere groep kopers. Deze voertuigen genieten van een 100% fiscale aftrekbaarheid, lage onderhoudskosten en verbruik, plus een zeer gunstig VAA-regime.

 

 

Juke Hybrid

De nieuwste variant van de compacte cross-over valt op door pittige prestaties, rijplezier en toch een uitstekende brandstofefficiëntie. De Juke Hybrid heeft een slimme aandrijflijn en transmissie die automatisch kiezen voor volledig elektrische aandrijving of een combinatie van brandstof- en elektromotor. Het innovatieve Nissan e-Pedal Step systeem maakt het mogelijk om te accelereren en weer af te remmen tot kruipsnelheid (ca. 5 km/u) met alleen het gaspedaal, wat zorgt voor meer comfort en gemak onderweg.

 

Nieuwe Qashqai e-POWER

De nieuwe Qashqai combineert de rijbeleving van een crossover nu met Nissans unieke e-POWER-aandrijflijn. Het volledig door Nissan zelf ontwikkelde systeem biedt de beleving van elektrisch rijden, zonder dat opladen nodig is. Een elektromotor zorgt voor directe en vloeiende acceleratie, terwijl een kleine verbrandingsmotor de batterij onderweg oplaadt, die nog meer vertrouwen achter het stuur biedt.

 

Nieuwe X-Trail e-POWER

De nieuwe X-Trail geeft een gedurfde nieuwe invulling aan de Nissan crossover-familie en is voorzien van de innovatieve e-POWER-aandrijflijn en e-4ORCE-vierwielaandrijving.

 

e-POWER zorgt voor moeiteloze elektrische prestaties en een verfijnd rijgedrag, terwijl de e-4ORCE vierwielaandrijving met twee elektromotoren garant staat voor voldoende vermogen en tractie onder alle omstandigheden.

 

DE VOLLE BELEVING – 100% ELEKTRISCH AANGEDREVEN WAGENS 

Nissan LEAF

Als eerste in massa geproduceerde EV ontketende de LEAF een revolutie en vormde hij de blauwdruk voor latere elektrische auto’s. Wereldwijd zijn sinds de introductie in 2010 al meer dan 577.000 LEAF’s verkocht en meer dan 9 miljard emissievrije kilometers gereden.

 

De LEAF vormt de basis voor Nissans uitgebreide ervaring met elektrische aandrijving. De succesformule is nu nog verfijnder en maakt EV’s bereikbaar voor een steeds bredere groep. De huidige LEAF beschikt over een uitgesproken design, een ruime koffer, naadloze connectiviteit en een hyperefficiënte aandrijving met een laag verbruik als voordeel.

 

Nissan Ariya

Met de Ariya, de eerste volledig elektrische coupé-crossover, begint Nissan aan een nieuw elektrificatiehoofdstuk. De Ariya is het vlaggenschip op gebied van elektrische aandrijving. Hij is gebouwd op het ingenieuze CMF-EV-platform dat Nissan heeft ontwikkeld. De Ariya biedt de ultieme elektrische beleving: hij combineert Japans DNA met rijdynamiek en één van de ruimste interieurs van zijn segment.

 

De Ariya is ook leverbaar met de e-4ORCE-vierwielaandrijving, dat de optimale balans biedt tussen vermogen en controle. De twee elektromotoren leveren hun vermogen naadloos en direct, voor een moeiteloze acceleratie onder alle rijomstandigheden.

 

Nissan Townstar

De Townstar is de nieuwe generatie van Nissans volledig elektrische compacte bedrijfsauto. Hij is ontworpen als betrouwbare, praktische, efficiënte en duurzame alleskunner, die optimaal inspeelt op de steeds veranderende behoeften van klanten.

 

De actieradius van 300 km (WLTP) en de meer dan twintig technologieën aan boord maken de nieuwe Townstar ideaal voor verplaatsingen in stedelijk gebied. Deze nieuwste generatie compacte bestelwagen helpt om duurzame bedrijven toekomstbestendig te maken en de overgang naar elektrificatie te versnellen.

DE FISCALE AFTREKBAARHEID IN EEN NOTENDOP

Voor het jaar 2022 ondergaan bedrijfswagens geen ingrijpende fiscale wijzigingen. Maar afgelopen jaar werd wel het pad geëffend naar het omslagjaar 2026. Wat verandert er precies en wat niet?

 

Fiscale aftrekbaarheid in 2022*

Alles blijft bij hetzelfde, dus de basisformule uit 2020 is van tel. De fiscale aftrekbaarheid van auto- en brandstofkosten wordt ook in 2022 nog steeds berekend in functie van de CO2-waarde met een maximum van 100% en een minimum van 50%.

 

Voor welke voertuigen geldt dit?

De nieuwe wetgeving is van kracht voor personenwagens die als bedrijfswagens worden toegekend of die worden gebruikt door zelfstandigen. Lichte vrachtwagens blijven buiten schot. De categorie van personenwagens valt uiteen in twee subgroepen: enerzijds de CO2-neutrale wagens (= 100% elektrisch + waterstof) en anderzijds de resterende wagentypes, inclusief plug-inhybrides, die nog in meer of mindere mate CO2 uitstoten.

 

De datum van bestelling is belangrijk

 

1) Wagens met CO2-uitstoot:

Bestelling vóór 1 juli 2023: 
de huidige fiscaliteit voor bedrijfswagens blijft volledig bewaard met uitzondering van de jaarlijkse indexering. Voor plug-inhybrides besteld vanaf 1 januari 2023 telt wel dat de fiscale aftrek van fossiele brandstofkosten (meestal benzine) wordt begrensd op maximaal 50%.

 

Bestelling vanaf 1 juli 2023: 
de maximale fiscale aftrekbaarheid wordt beperkt vanaf 2025 tot 75% en daalt tot 0% in 2028. De CO2-bijdrage zal worden vermenigvuldigd met een factor 2,25 vanaf 1 juli 2023 om geleidelijk te verhogen tot factor 5,5 vanaf 2027.


Voor een bestelling vanaf 1 januari 2026
 zal de fiscale aftrekbaarheid 0% bedragen, ook voor plug-inhybrides.
 

2) CO2-neutrale voertuigen (100% elektrisch & waterstof):

Bestelling vanaf 1 juli 2023: 
het minimum van de CO2-bijdragen verhoogt lichtjes vanaf 2025. Voor bestellingen vóór 1 januari 2027 blijft de huidige voordelige fiscaliteit gelden. Alle autokosten zijn dus voor 100% fiscaal aftrekbaar.

 

Bestelling vanaf 1 januari 2027: 
de fiscale aftrekbaarheid daalt jaarlijks, van 100% naar 67,5% in 2031 afhankelijk van het jaar van de bestelling.

 

Bent u van plan een nieuwe wagen aan te schaffen, doet u momenteel fiscaal gezien nog een goede zaak. Het voordeel vermindert de komende jaren fors.

 

Wenst u meer informatie over het aanbod van geëlektrificeerde Nissan-modellen of een offerte op maat?
Neem dan contact op met ons of spring even binnen voor advies op maat. Een verse kop koffie en persoonlijk advies staan steeds voor u klaar!

DESKUNDIG ADVIES | OPTIMALISEER UW FLEET BIJ NISSAN GENT

Maak kennis met het gevarieerde aanbod bedrijfsvoertuigen van Nissan en vind het voertuig dat uw bedrijfsbehoeften ondersteunt. Of u nu kiest voor een compacte bestelwagen of een kipper: krachtige prestaties en scherpe prijzen zijn vanzelfsprekend.

STEVEN DE CLERCQ Fleet Sales Advisor

Bel 0484 26 23 82 of contacteer ons via b2b@nissangent.be.